mandag den 14. januar 2013

København - Doha - Colombo

Kære alle sammen.

Det bliver efterhånden lidt mere sporadisk med de indlæg. Nu er det på tide med et nyt!
For tiden er min hverdag påvirket af sygdom og eksamen. Jeg har haft influenza ligesom alle andre, og mine lunger stod af i en kort periode. Nu er jeg færdig med tabletkur og er holdt op med at ryge! Puuuh det er hårdt - lige midt i projekt vægttab! Men det skal lykkedes!

Igår kom min far på besøg, han skulle hjælpe mig med nogle forsikringer osv. Vi kom så til at snakke om Sri Lanka. Jeg har jo længe haft kontakt til min srilankanske sagsbehandler i Colombo. Hun er en gammel dame, og derfor tør jeg ikk vente for længe, jeg er nødt til at rejse til Sri Lanka snart. Det kræver en masse overvejelser, eftertanke og refleksion. Det skal lige siges, at jeg kom til Danmark for 21 år og 5 dage siden, og jeg har aldrig været tilbage på Sri Lanka.
For det første er det vigtigt for mig at have en rejsepartner. Mine forældre har altid sagt, at de gerne vil rejse med mig til Sri Lanka. Det er dog ikke det, jeg ønsker. Det har ikke noget med mine forældre at gøre. Det handler om, at det er min tur til at møde min biologiske familie. Min mor har allerede mødt dem for 21 år siden. Jeg ved, at et møde vil være lige så stort og følsom for min mor som for mig, men jeg kan overskue at skulle rumme hendes følelser samtidig med mine egne. Derfor har jeg valgt at tage min moster med. Jeg synes bestemt ikke, at man skal rejse alene. Rejsen er lang, og kan blive meget meget følsom af flere grunde. Rejsen kan blive forbundet med sorg, forladthed, men også forhåbentlig glæde og lykke. Derfor skal jeg have en, som jeg kan græde ved, og som jeg kan tale med. Det kan jeg med min moster.

For det andet så er der de økonomiske spørgsmål. En rejse til Sri Lanka er dyr. Jeg er studerende, og lever af SU. Jeg har jo planlagt en lang rejse til Tyrkiet til sommer, og nu skal der også finansieres en rejse til Sri Lanka. Puuuha! For at deltage i min sagsbehandlers Search Program, skal jeg naturligvis også betale et mindre beløb på omkring 600-700 amerikanske dollars. Det vil jeg godt give, hvis det betyder, at jeg får min biologiske familie at se. (Der er naturligvis risiko for, at jeg ikke får dem set!) Anyways, så skal der også betales flybilletter (fandt dog nogle ret billige gennem Qatar Airways med mellemlanding i Doha), hotelværelse osv. Det er lidt besværligt at komme til Colombo og rejsetiden lyder på min. 12 timer pga. transittid i Doha eller i Dubai. Det er ellers ikke dårligt at have et par timer i enten Dubai eller Doha, hva!
Det var faktisk økonomien som i starten afholdte mig fra at tage afsted. Havde oprindeligt planlagt at rejse i 2014, men da min sagsbehandler er gammel, kunne jeg godt se nødvendigheden i at tage afsted nu.

Jeg har længe tænkt over at rejse tilbage. Nu synes jeg ligepludselig, at det kommer meget tæt på. Jeg føler ikke, at jeg har ret meget at sige? Det er ret atypisk for mig! Måske er det fordi, at jeg ikke aner, hvad jeg egentlig går ind til? Jeg kan jo på ingen måde kontrollerer mine følelser, når jeg først står i Colombo. Jeg kender ikke udfaldet, måske får jeg dem ikke at se, måske gør jeg. Jeg kan forestille mig, hvad jeg ville føle, men jeg har i virkeligheden ingen anelse om, hvordan det føles.

Jeg er udemærket godt klar over, at 2 ud af 3 mulige scenarier har et udfald, som ikke er til min fordel.
- Mine familiemedlemmer kan være gået bort.
- Det kan være, de ikke ønsker at se mig. (Og hvordan søren tackler man at blive forladt for 2. gang?)

Alligevel så går jeg og håber på, at det bliver et lykkeligt udfald, som betyder at jeg får kontakt til min biologiske familie, og at de måske modtager mig med kyshånd.


Sri Lanka har nogle smukke strande! Generelt en meget imponerende natur. Glæder mig til at opleve den selv. 

Jeg har også gjort mig nogle overvejelser omkring den eventuelle fremtidige kontakt. Jeg er blevet opfordret til ikke at have kontakt til min biologiske familie efter et eventuelt møde. Nogle mener, at det er nok med et besøg, få sagt de ting man ønsker, få udvekslet gaver, taget billeder osv., og så er det det! Det virker meget unaturligt for mig. På nuværende tidspunkt virker det i hvert fald ikke som en god løsning for mig. Jeg vil da gerne have en kontinuerlig kontakt til min familie. Men jeg har også hørt historier om biologiske familier, som med tiden bad om penge af deres børn. Dér har jeg også gjort mig nogle overvejelser. Jeg vil gerne hjælpe og støtte min familie til et bedre liv, hvis de ønsker det. Men det må ikke blive et forhold, som er baseret på økonomisk hjælp. Hvis de kun vil have kontakt til mig pga. penge, ja så ville jeg føle mig udnyttet og såret. 
Jeg ved det ikke... Jeg må se, hvad der sker i fremtiden. Måske bliver disse overvejelser også helt overflødige. 


Nå, det blev da en længere smøre. Der er meget mere at sige, men jeg må hellere komme i seng.
Imorgen skal jeg lægge sidste hånd på mit forsvar - jeg har eksamen på onsdag. Wish me luck!

Godnat.
- Choko

2 kommentarer:

 1. Interessant vinkel med at du ønsker DIT EGET møde med dine biologiske forældre, nu dine forældre har mødt din biologiske mor - det giver egentlig meget god mening for mig men havde ikke set det fra den vinkel før

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, men jeg tror måske også, at jeg er én af de første, som faktisk sætter fokus på den vinkel. Jeg har mødt mange, som siger ligesom dig. De er først lidt overraskede, men derefter kan de godt se pointen i det.
   Nu er det jo så alligevel endt med, at min far skal med. Planen var jo, at min moster skulle med på denne rejse, men hun er blevet gravid, og kan derfor desværre ikke tage med mig.
   Så det endte ikke helt, som jeg havde planlagt ;) Men det er ok for mig, for min far har ikke mødt min biologiske familie før. Det er kun min mor.

   Mvh Ina

   Slet